Skip to Main Content

A-Z Databases

You can use your username and password to access the licensed content of Istanbul Kültür University from outside the campus.

PLEASE CLICK HERE TO ACCESS THE ALL ELECTRONIC SOURCES

STUDENT

Username: student_number@stu.iku.edu.tr (your IKU e-mail address)

Password: Your IKU UNIPASS password (the password used for Orion student information system, PC labs, IKU e-mail and CATS)

STAFF

Username: user_name@iku.edu.tr (your IKU e-mail address)

Password: Your IKU UNIPASS password (the password used for Orion enterprise resource planning system, staff computers, IKU e-mail and CATS)

• You can access the resources owned by Istanbul Kültür University Library individually or collectively via this page.
• You can browse the databases subscribed by our library and open access databases one by one by following the listed below.
• If you have any problems, you can meet one of our reference librarians or send an email to kutuphane@iku.edu.tr .

Loading...

New / Trial Databases

Loading...
The following databases are newly acquired or being evaluated for a future subscription.
Oxford University Press - Grove Art Grove® Dictionary of Art, yaklaşık 7.000 uluslararası akademisyenin katkıda bulunduğu 30.000 imzalı ve hakemli makalesi ile görsel sanatların tüm yönleri hakkında eşsiz bir otoritedir. Grove Art, sanatçılar, mimarlar, zanaatkarlar, patronlar, akımlar, yerler ve dönemler hakkında girişlerin yanı sıra daha fazla araştırma için kaynakçalar ve Oxford'un müzeler, galeriler ve diğer seçkin sanat kuruluşlarıyla ortaklıkları aracılığıyla sunulan binlerce aranabilir görüntü içerir. Grove Art Online, sanat dünyasının her alanında geniş kapsamlı bilgi sunar. İçeriğinde şunlar bulunmaktadır: • Ünlü sanatçılar, eserler ve sanat akımları hakkında ayrıntılı biyografiler ve makaleler, • Resim, heykel, mimari, fotoğrafçılık ve diğer görsel sanat dallarına dair kapsamlı bilgiler, • Sanat tarihi ve teorisi üzerine derinlemesine araştırmalar, • Dünya çapında müzeler, galeriler ve sanat kurumları hakkında bilgi.
Trial
AKBES AKBES sayesinde katılımcılar; • 250 den fazla sertifikalı Kişisel Gelişim, Mesleki Gelişim ve Akademik Gelişim eğitimlerine erişim sağlayacak (Ayrıntılı bilgi tanıtım kataloğunda yer almaktadır), • Akademik ve İş dünyası ile gerçekleştirilecek Canlı Workshoplar ve Eğitimlere ücretsiz katılabilecekler, • Akademik gelişim adına hazırlanan çift dilli (Türkçe –İngilizce) eğitimlerden faydalanabilecekler.
Trial
ClinicalKey Student Foundation Nursing Anatomi ve Fizyolojiden Halk Sağlığına kadar ilgili 37 adet Hemşirelik uzmanlığını içeren 90’dan fazla beğenilen Hemşirelik ders kitabı içermektedir. Görsel öğrenim için geliştirilmiş 24.000'den fazla yüksek çözünürlüklü görsel bulunmaktadır.
New
Gravür Dünyası Türkiye'nin ilk dijital gravür kütüphanesi olma özelliği taşıyan Gravür Dünyası Dijital Gravür Kütüphanesinin öncelikli amaçlarından biri geçmiş yaşam, mekan ve duyguları günümüze taşıyarak belgeleyen gravürlerin ülkemizdeki bilinirliğine katkıda bulunmak ve kendi coğrafyamızla ilgili olanlar öncelikli olmak üzere görsel bir veri tabanı (kütüphane) hizmeti vermek suretiyle herhangi bir ticari gaye olmaksızın geniş kapsamlı bir kültür hizmeti sunabilmektir. Şu anda kütüphaneye konulmuş olan yaklaşık 10.000 gravür ve harita ile bu hedefe yönelik ilk adımlar atılmış bulunmaktadır. Gravür Dünyası Dijital Gravür Kütüphanesinde yer alan gravürler ve haritalar yıllar içinde, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen müzayedeler, kitap fuarları, sahaflar ve antika pazarlarından temin edilmiş eser ve dokümanlardır. Gravür ve haritaların etiket ve künyeleri Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış ve internet sitesine aktarılmıştır.
New
Alternate Name(s) Gravür Dünyası Kütüphanesi
Legaling Legaling; İngilizce-Türkçe ve Türkçe-İngilizce hukuk terimleri tercümesinde “profesyoneller için, profesyoneller tarafından” hizmet verme idealiyle yola çıkan, Türkiye’nin ilk İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce tam kapsamlı hukuk terimleri veri tabanıdır. Kimler Kullanmalı? Başta hukuk fakültesi ve İngilizce mütercim tercümanlık bölümü öğrencileri ve akademisyenleri olmak üzere sosyal bilimler alanında faaliyet gösteren tüm öğrenci ve akademik personel Legaling’den faydalanabilir. İçeriğinde neler var? • 4 hukukçunun onayından geçmiş 55.000’den fazla İngilizce ve Türkçe hukuk kavramı • Veri tabanına her hafta eklenen 500’den fazla kavram • 100’den fazla hukuk dalı bilgisi • Örnek cümleler • Çeviri yapılırken veya kavramları kullanırken oluşabilecek hataların önüne geçebilmek için gereken yerlerde detaylı açıklamalar ve püf noktalar
Trial
Libraryturk E-Kitap Platformu Librarytürk, basılı kitapların e-kitap formatına dönüştürülerek okuyuculara sunulduğu, yapay zeka destekli bir e-kitap portalıdır. Kullanıcılara literatür tarama ve erişim imkanı sunarak, sektörde öncü bir platform olma özelliği taşımaktadır. Ar-Ge projesi olarak geliştirilen Librarytürk, yapay zeka tabanlı, kullanıcı dostu ve kurumsal abonelik modeline göre erişim hakkı tanıyan bir veri tabanıdır.
Trial
McGraw Hill Access Engineering McGraw Hill Access Engineering, mühendislik alanında zengin içeriğe sahip bir çevrimiçi öğrenme platformudur. Perry's Chemical Engineers' Handbook, Marks' Standard Handbook for Machine Engineers ve Standard Handbook for Electrical Engineers vb. gibi binlerce interaktif e-kitap, video ders, pratik problem setleri ve daha fazlasını içeren bu platform, öğrencilere ve öğretim üyelerine ders materyallerini güçlendirmeleri ve öğrenmelerini desteklemeleri için geniş bir kaynak yelpazesi sunmaktadır.
Trial
Loading...
Loading...
title
Loading...